ΒΙΛΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΩΡΟΥΣ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: 1242

ΒΙΛΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΩΡΟΥΣ

850.000 €
Περιγραφή ακινήτου

Η οικία βρίσκεται στη Νότια Κρήτη στο χωριό Βόρροι, βόρεια του αρχαιολογικού χώρου της φαιστού, 10 λεπτά από τη Θάλασσα του κόκκινου πύργου και 1 ώρα από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Το κλίμα της περιοχής είναι ήπιο μεσογειακό με ζεστό χειμώνα, ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες και μαγευτικές νύχτες.

 

Ο εσωστρεφής παραδοσιακός οικισμός στη νότια Κρήτη,  φιλοξενεί λοιπόν διώροφη κατοικία απευθυνόμενη σε οικογένεια με εξειδικευμένες ανάγκες και εναλλακτική καθημερινότητα.
Η μελέτη στηρίχθηκε στις κλιματολογικές συνθήκες, τις ελάχιστες οπτικές και τις στάθμες του φυσικού εδάφους του οικοπέδου.
Με βάση δύο κάθετους άξονες λειτουργίας δημιουργήθηκε ένας ορθοκανονικός κάνναβος από τον οποίο προκύπτει η τελική δομή του κτιρίου. Έχουμε σαν αποτέλεσμα τρεις κτιριακούς όγκους κατάλληλα τοποθετημένους έτσι ώστε ο διαμένοντας να αισθάνεται ότι ζει σε μια μικρή γειτονιά.
Ένας πέτρινος όγκος αναδύεται αυτόνομα μέσα από το φυσικό τοπίο του οικοπέδου αφήνοντας τους άλλους δύο να εξελιχθούν και να ακουμπήσουν του ως προσθήκες.
Ο χαρακτήρας της κατοικίας είναι νησιώτικος, με μικρά ανοίγματα που αντιδιαμετρικά τοποθετημένα και σε συνδυασμό με την εισβολή του υγρού στοιχείου (πισίνας) στο εσωτερικό δημιουργούν διαφάνεια.
Το σύνολο της κατοικίας αγκαλιάζεται με μια αυστηρή περίφραξη που δημιουργεί εσωστρέφεια και αποκλείει οποιαδήποτε οπτική προς το εσωτερικό της, ενώ από το εσωτερικό αφήνονται οπτικές να εξελιχθούν προς τα έξω. Οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν κατασκευαστεί με 5-10 μοίρες κλίση προς τα μέσα για μείωση του οπτικού όγκου τεχνική που έχουν χρησιμοποιήσει οι αρχαίοι Έλληνες στην Ακρόπολη. Στις αναλογίες του σπιτιού έχει τηρηθεί ο “χρυσός κανόνας” (φ) για άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. 
Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι βιομηχανικό δάπεδο, ξύλο, πατητή τσιμεντοκονία, πέτρα, μέταλλο και γυαλί. Τα κουφώματα του κτιρίου διαφοροποιούνται μεταξύ τους ανάλογα με το υλικό με το οποίο γειτονεύουν, ενώ με προσοχή έχουν χρησιμοποιηθεί αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως ο θόλος και ο τρούλος, τα οποία λειτουργούν με ηχοακουστικό ρόλο στο χώρο.

Με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, υλικά επιλεγμένα από όλη την Ευρώπη και τη Γερμανία, έπιπλα σχεδιασμένα ειδικά για τους χώρους της οικίας από ανθρώπους με γνώση και υπομονή, ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη με εκτεταμένο ηλιακό σύστημα, αντλία θερμότητας, και λέβητα πετρελαίου.

Η οικία διαθέτει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες ενσύρματων, ασύρματων, και δορυφορικών δικτύων σε όλους τους χώρους και συστήματα ασφαλείας – συναγερμού που με διακριτικό τρόπο παρέχουν άνεση και ασφάλεια στους κατοίκους του σπιτιού.

 

Κεντρικό υπνοδωμάτιο

Μεγάλο υπνοδωμάτιο με καθιστικό, αυλή και άμεση πρόσβαση στην πισίνα. Ιδιαίτερο, άνετο και δροσερό για ξεχωριστή και ευχάριστη διαμονή. Βιοκλιματικός σχεδιασμός με γκαζόν στην ταράτσα. (7567)

 

Υπνοδωμάτιο – παιδικό δωμάτιο με μεγάλη ντουλάπα και αυλή. Βιοκλιματικός σχεδιασμός με γκαζόν στην ταράτσα. (7617)

 

Ιδιαίτερης αισθητικής υπνοδωμάτιο – παιδικό δωμάτιο, πετρόχτιστο με ξύλινο πάτωμα οροφή και παράθυρα, με δική του αυλή. (7545)

 

Υπνοδωμάτιο – ξενώνας ιδιαίτερης αισθητικής με παραδοσιακά έπιπλα της Κρήτης και τζάκι για ξεχωριστή ατμόσφαιρα. (7529)

 

Μεγάλη κουζίνα και πλήρως λειτουργική για όλους που τους αρέσει να μαγειρεύουν και να απολαμβάνουν το φαγητό. Υψηλής αισθητικής Ιταλική κατασκευή και Γερμανική τεχνολογία καθιστούν απολαυστική την παραμονή και την εργασία στο χώρο αυτό. Εδώ βρίσκεται και το κέντρο ελέγχου μουσικής για όλο το ισόγειο (κουζίνα, καθιστικό, μπάνια, πισίνα (7579)

 

Αυλή με πέτρινο τραπέζι και χτιστό barbeque με ξυλόφουρνο δίπλα στην κουζίνα. Ιδανικό μέρος για τα χειμωνιάτικα μεσημέρια και για τα καλοκαιρινά βράδυα της Κρήτης. (7671)

 

Τραπεζαρία και καθιστικό σε ένα ενιαίο πλαίσιο γλυπτικής με θόλο και τρούλο νοητά χωριζόμενο από ένα κρεμαστό τζάκι. Με όλα τα οπτικοακουστικά μέσα αλλά και οπτικές προς το φυσικό περιβάλλον και το υδάτινο στοιχείο. (7504)

 

Αίθουσα μουσικής (όπως την ονομάζουμε) τον αποτελεί το χώρο που ο κάτοικος τους σπιτιού μπορεί να βιώσει την τέχνη του κινηματογράφου και της μουσικής μέσα σε ένα εικαστικό περιβάλλον ζώντας μια μοναδική εμπειρία. Η τεχνολογία συνδυάζεται με υψηλής αισθητικής πετρόχτιστο χώρο σε ένα μαγευτικό συνδυασμό.  (7624)

 

Ταρατσάκι με οπτικές προς τον Ψειλορείτη Κρήτης αλλά και θέα στη θάλασσα. (0786)

 

Γραφείο πλήρως εξοπλισμένο με τις σύγχρονες τεχνολογίες  για απρόσκοπτη και άνετη εργασία. Υπάρχει πλήρης κουζίνα για εναλλακτική χρήση και εξυπηρέτηση του ορόφου. (7626)

 

Πισίνα υπερχείλισης με 3 επίπεδα βάθους, 2 υδρομασάζ και ιδιαίτερης αισθητικής με βυθό από πέτρα θαλάσσης. Λειτουργεί με φυσικό καθαρισμό από φίλτρο άμμου, με φυσική απολύμανση με ηλεκτρόλυση αλατιού χωρίς την ανάγκη χρήσης χημικών προϊόντων. Η θερμοκρασία διατηρείται ιδανική για 5 μήνες, το νερό θερμαίνεται από εκτεταμένο ηλιακό σύστημα θέρμανσης και υπάρχει πρόβλεψη για θέρμανση όλο το χρόνο.

 

Μεγάλο οικογενειακό μπάνιο λιτή γραμμή, μινωικά γήινα χρώματα και αρώματα! (πράσινο σαπούνι στην τοιχοποιία) και μουσική επένδυση για χαλάρωση και ευεξία συνεχώς. (7608)

 

Ενα μικρότερο wc στο ισόγειο και ένα (σε διαφορετικά χρώματα) στον όροφο. (7609 – 0741)

 

Το υπόγειο περιλαμβάνει:

Κάβα κρασιών και αποθήκη τροφίμων ή άλλη εναλλακτική χρήση.

Βοηθητικό δωμάτιο (ανεξάρτητη γκαρσονιέρα  με wc)

Εργαστήριο με εργαλεία, mini γυμναστήριο, τα κέντρα ελέγχου και επικοινωνιών και ασφαλείας .

Το μηχανοστάσιο.


Γενικά χαρακτηριστικά
Τιμή: 850.000 € Συντελεστής δόμησης:
Εμβαδόν οικοπέδου: 985 τ.μ. Εμβαδόν κτισμάτων: 385 τ.μ.
Εντός σχεδίου: ΝΑΙ Απόσταση από θάλασσα: 4000
Κλίση: Επίπεδο Ενεργειακή κατηγορία: Α+
Χαρακτηριστικά κτηρίου
Τύπος: Μονοκατοικία Έτος κατασκευής: 2017
Όροφος: 0 Επίπεδα: 2
Εσωτερικά χαρακτηριστικά:
Υπνοδωμάτια: 4 / Σαλόνια: 1 / Κουζίνες: 2 / Μπάνια: 4 / WC: 4 / Κλιματισμός: ΝΑΙ / Επιπλωμένο: ΝΑΙ / Κουφώματα: Αλουμινένια / Διπλά τζάμια: ΝΑΙ / Τζάκι: ΝΑΙ / Είδος δαπέδου: Πλακάκι / Θέρμανση:
Εξωτερικά χαρακτηριστικά:
Κήπος: ΝΑΙ / Βεράντες: ΝΑΙ / Επιφάνεια οικοπέδου: 985 τ.μ. / Βεράντα: ΝΑΙ / Μήκος πρόσοψης:
Επιπλέον χαρακτηριστικά:
Αποθήκη: ΝΑΙ / Ηλιακό: ΝΑΙ / WC: 4 / Πισίνα: ΝΑΙ / Προσανατολίσμος: / Θέα: ΝΑΙ / Ημιτελές: ΟΧΙ / Χρήζει ανακαίνισης: ΟΧΙ / Γωνιακό: ΝΑΙ / Υπο κατασκευή: ΟΧΙ
Τοποθεσία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βώροι

Φόρμα Ενδιαφέροντος